Klizna vrata

Vrata su sredstvo za stvaranje privatnosti u domu. Ako razmišljate posebno o vratima, ugradnja kliznih stijena u vaš prostor može pružiti mnogo dodatnih pogodnosti.

Estetika

Klizna vrata su elegantna i stilski daju vašem prostoru glatku, poliranu završnu obradu. S izborom ispuna od iverala ili stakla, klizna vrata pružaju vašoj sobi suvremeni osjećaj kao i osjećaj dodatnog prostora.

Prostor i skladištenje

Jedna od prednosti kliznih vrata je ta što daju dovoljno prostora u odnosu na standardna vrata koja se otvaraju lijevo ili desno, a širina tog prostora mora biti jednaka ili veća od širine krila samih vrata. Osim što štedi na prostoru klizna stijena daje i dodatni prostor za ormare. Mogu se postaviti police i odjeljak za cipele, tako da nema više nereda u sobama i prostorijama kao što su hodnik i spavaće soba ili u ormarima.

Klizna vrata mogu se dobiti u mnoštvu različitih završnih obrada, materijala, ogledala i stilova. Imaju sve veću primjenu i postaju novi standard pri izradi namještaja i opremanju interijera, povećavaju iskoristivost prostora u kojem boravimo, te su potpuno integrirana u prostor, bez obzira da li je to Vaš dom ili poslovni prostor.

STAR klizni sustav namijenjen za ormare

Zašto klizna vrata?

Klizne stijene omogućavaju nam neka rješenja u prostoru koja obično nije moguće riješiti na drugačiji način, pogotovo u slučajevima kad smo ograničeni prostorom. Osnovna razlika između “običnih” vrata s zaokretnim krilom/krilima i vrata s posmičnim krilima je ta što se zaokretna krila otvaraju rotacijom oko vertikalne osi koja prolazi centrom spojnice, dok se klizna vrata otvaraju klizanjem, translatornim pomakom, krila na jednu, odnosno na drugu stranu, što im omogućuje vodilica. Glavni konstruktivni element zaokretnih vrata je spojnica (šarka, pant, britvela, baglama), a glavni konstruktivni element kliznih vrata je vodilica.

U spavaćim i dječjim sobama često se događa da nemamo dovoljno dubine prostora da organiziramo linijski slijed ormar-noćni ormarić- ležaj. Ormari s kliznim vratima nam omogućuju uštedu na prostoru što može biti presudno u postizanju optimalnog razmještaja. U većim stambeni prostorima, a u poslovnim i javnim pogotovo, često se ukaže potreba za odvajanjem pojedinih većih dijelova prostora i zatvaranje širih otvora, gdje bi ugradnja zaokretnih vrata bila neprimjerena kako iz oblikovnih tako i iz tehničkih razloga.

Aluminijske okvirnice s ispunama od iverala

Aluminijske okvirnice

Trendovi u proizvodnji namještaja s naglaskom na izradu kuhinja i dnevnih boravaka u području materijala za fronte zadnjih nekoliko godina snažno su potencirali staklo, aluminij, inox i njihove kombinacije. Prateći te trendove tvrtka Elgrad je u svoju ponudu uključila i alu okvirnice za kuhinje i namještaj, profile i izradu samih okvirnica po mjeri. Od ponude izdvajamo dva osnovna modela, široki i uski u alu i inox izvedbi te značajan broj stakala i plexi materijala za uklade (ispune).

Razne završne obrade i stilovi te izrada kliznih vrata i alu okvirnice

Posebnost ponude Elgrada je u izradi kliznih sustava prema zahtjevima kupaca što znači da ovisno o „svijetlom otvoru“ kupac definira broj kliznih elemenata, vrstu profila, vrstu materijala za ispunu, raspored materijala u ispuni, dimenziju pojedinačne ispune i sve druge detalje… sve po mjeri.

Za pravi odabir i odluku dođite u jedan od naših centara i detaljno se informirajte kod prodajnog osoblja.