OŽIVITE DIZAJNERA U SEBI!

S obzirom da su nam se promijenile svakodnevne navike – odlazak na posao, redovne kave, druženja, kazališta, sada je idealno vrijeme za planiranje i isprobavanje aplikacija i igara vezanih za uređenje interijera. Za vas smo izdvojili par igrica koje su nam okupirale pažnju.

Uselili ste u novu kuću i sada je trebaš urediti prema svom stilu?
Neovisno o tome živite li u kući koja je okružena šumom ili pak u malom urbanom stanu, svi volimo urediti svoj prostor prema našim željama i svakodnevnim potrebama. Volimo dobro organiziran prostor, posebno oni koji žive u malim stanovima. Kada imam malo kvadrata, cilj je da se svaki taj kvadrat dobro i pametno iskoristi, a opet, kada imate veći prostor onda i dalje želite da sve bude lijepo uređeno. Nemaju svi ideje za uređenje prostora i ponekad je mudro platiti stručnjaka za dizajn interijera kako bi se savjetovali oko stila, boja, na što trebamo paziti, ali ipak na kraju Vi ste ti  koji kreirate prostor detaljima koji izražavaju vaš karakter i osobnost.

Kad su u pitanju interijeri, nude se razni savjeti ili pravila koja se trebaju paziti. Stvari se stalno mijenjaju, a posebno kada pričamo o uređenju interijera. Trendovi koji se svako malo pojavljuju, pa odlaze da bi na kraju opet došli na velika vrata.

Sigurno ste čuli za razne stilove uređenja. Skandinavski stil ili bijeli minimalizam koje su mu najznačajnije karakteristike upotreba bijele boje kao osnovne, a dododatnu živost dobijete s detaljima boje ciklame, narančaste ili crvene. Drveni namještaj zadržava prirodnu boju breze ili bora od koje je izrađen. On je odraz načina života u sjevernim europskim zemljama. Mediteranski stil, industrijski, minimalistički ili pak low cost stil – uređenje kreirano uz minimalno sredstva. Svima vrlo poznati stilovi uređenja s kojima se poistovjećujemo.

Postoje neka pravila koja se trebamo držati, ali na kraju je na nama samima da odlučimo sviđa li nam se to pravilo i koliko je zapravo primjenjivo na naš do mi naše svakodnevne navike.

Inspiracija
Uređenje doma je vrlo zahtjevan i izazovan posao, a pogotovo kada mu se pristupa promišljeno, funkcionalno i praktično. Pronalazak odgovarajućih komada namještaja, boja ili pak stila kojima će se stan ili kuća pretvoriti u oazu, prilagođenu vlastitim ukusima i ukusima ostalih članova i vašem načinu života, nimalo nije jednostavan. I zato često posežemo za savjetima dizajnera interijera ili pak prelistavamo stručne časopise kako bi se inspirirali. Uvijek je pametnije pitati stručnjaka za savjet, nego donijeti odluku na nekim pretpostavkama, osim ako vam se jako sviđa i želite da vaš prostor to sadrži.

Kada gledamo Google trendove za 2019. i što se najviše pretraživalo u Americi pod kategorijom HOME (Dom) (https://trends.google.com/trends/yis/2019/US/) izbacuju se razni stilovi uređenja. Inspiracija je vrlo pretraživan pojam. Osim uobičajnih metoda za pronalazak inspiracije, jeste li ikad pomislili da se možete inspirirati kroz igricu ili vidjeti kako bi određena boja odgovarala uz drugu?

Uz nekoliko jednostavnih ideja napravite vaš životni prostor privlačnim za svačije oko. Nema potrebe za pozivanjem majstora, jer sve možete uraditi sami, naravno virtualno. Koliko puta ste zamišljali svoju kuću iz snova? Kakav bi bio raspored, koje boje bi koristili, a da prostor bude prozračan, pozitivan, otvoren, a opet ne prešaren, prostoran, funkcionalan i efektan.

Ima li što loše u zabavi – lijepoj, opuštenoj i korektnoj? Nema. Videoigre znaju biti i vrlo korisne!

Za vas smo odigrali igrice s kojim smo isprobale našu moć uređivanja, nadmetanja prodaje i shvatili koji stil nam najviše odgovara.

Design home: House makeover
Opuštajuća i zabavna igra koja omogućuje da osjetite život dizajnera interijera. Pooštrite svoje vještine uređivanja u svakodnevnim dizajnerskim izazovima, vizualno zadivljujućih 3D prostora uz pristup stvarnim, vrhunskim brandovima namještaja i dekora. Otključajte “My homes” za pristup kupaonicama, kuhinjama i ostalim opcijama kako biste napravili kuću iz snova! To je brza, zabavna igra gdje se možete povezati sa zajednicom dok učite o raznolikim stilovima uređenja. Idealna kreativna igrica u kojoj možete poboljšati svoje vještine i dobiti inspiraciju koju možete primijeniti i u stvarnom životu.

Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crowdstar.covetHome&hl=hr
App Store:
https://apps.apple.com/us/app/design-home/id1010962391

Home Maker: Design Home Dream Home Decorating Game
Imate talent za uređenje interijera? Vrijeme je da se izrazite. Uredite sobu ili pak renovirajte kuću, izaberite namješta, boje  kako bi napravili svoju kuću iz snova. Najlakši način da ostvarite svoj san o kojem ste tako dugo maštali. Ne morate rješavati zagonetke ili dovršiti dodatne poslove da biste pokrenuli ili otključali zadatak uređenja sobe. Ako ste ikada sanjali da budete dizajner interijera, Home Maker je najbolji izbor kako biste ostvarili svoj zamišljeni dizajn! A na kraju, svakako svoje ideje i inspiraciju koju ste stekli u igrici, vrlo ako pretočite u vaš dom.

Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smartfunapps.newdeco&hl=hr
App Store:
https://apps.apple.com/us/app/home-maker-design-house-game/id1470930686

Home craft: Home design game
Još jedna igrica koju smo volimo. Koliko puta smo htjeli imati svoj studio za uređenje interijera? U ovoj igrici udovoljite zahtjevima svojih klijenata, tako što ćete ispunjavati njihove želje i potrebe, a ujedno dati sve od sebe dakako bi iste ostvarili. Postanite glavni dizajner svog susjedstva … svog grada … svoje zemlje … svog svijeta!
U ovoj igrici zahtjeva se rješavanje slagalica kako bi otključali nove predmete i asesoare za dekoraciju i kako bi svojim klijentima stvorili dom iz snova. Sve ovisi o vama.

Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tapblaze.homecraft&hl=hr
App Store:
https://apps.apple.com/us/app/homecraft-home-design-game/id1438898374