Gola profili za trend kuhinja bez ručkica

Trend: Kuhinje bez ručkica

• Za inovativan, moderan i bezvremenski dizajn
• Minimalizam kao glavna okosnica stila
• Sigurnosna komponenta jer nema ručkica koje ulaze u prostor
• Gola profili dizajnirani su za postizanje različitih estetskih rezultata, kombinirajući moderni izgled aluminija sa bilo kojim drugima materijalima ili reprodukcijama
• Lako za održavanje i čišćenje
• Kreativne mogućnosti i igre sa LED rasvjetom
• Širok raspon ostalih proizvoda s kojima se kreiraju kuhinje bez ručkica

Nedostatak ručkica reflektira minimalistički dizajn koji teži postizanju čistoće i jednostavnosti unutar samog dizajna, omogučujući da ono što nije potrebno nije ni prisutno. U skladu sa ovim pristupom, dizajn kuhinja se razvio tako da su ručkice sada izbor, a ne nužnost.

Kuhinje bez ručkica popularan su trend zbog svojeg uravnoteženog, uglađenog i elegantnog dojma. Tijek kuhinjskih elemenata nije prekinut ručkicama, ugodan je za oko, ali i daje dojam kuhinje koja je čista, uredna i bezvremenska.

Elegantan i čist izgled kuhinja bez ručkica glavna je crta ovog trenda ali postoje i druge prednosti. Jedno je da zauzimaju manje mjesta nego kuhinje sa ručkicama. Ovo je posebno važno kod dizajna manjih kuhinja gdje nedostatak ručkica otvara više prostora, povećava iskorištenost i uklanja mogućnost da odječa zapinje za ručkice. Kuhinje bez ručkica lakše se čiste i održavaju, zahtjevajući samo prelazak krpom preko površine, a ne i čišćenje unutar i okolo ručkica. Ovo ih time čini i više higijenskim

Popularnost kuhinja bez ručkica i dalje ima tendenciju rasta. Cjelokupni linearni izgled se pokazao jako popularnim u današnjim modernim kuhinjama i očekuje se da ćemo vidjeti još i više čistih elemenata bez ručkica u jednostavnom, ali modernom stilu, pretežno u visokom sjaju, matu i sivim ili neutralnim zemljanim tonovima.

Kako kuhinja bez ručkica ima elegantan, bezvremenski “look” ne treba brinuti da će kroz par godina kuhinja djelovati zastarjelo. Uglađen profil, krakterističan za kuhinje bez ručkica osigurava da stil “manje je više” bude i dizajnerska klasika.

Raspon proizvoda za kuhinje bez ručkica koji je danas dostupan znači da je bilo koji željeni kuhinjski “look” i dostižan te pruža neograničene kreativne ideje i dizajnerske mogućnosti. Sistemi za otvaranje ladica na pritisak “tip matic” koji se može ugraditi kod svih Nova pro ladica sa soft close mehanizimima ili bez, “tip matic” se može u ugraditi i u fronte za otvaranje klasičnih elemenata, zatim podizni okov za gornje elementa sa “push to open” mehanizmima, podizni okov sa kliznim ili preklopnim mehanizmima itd.

Gola profili su se pokazali odličnim rješenjem za nadomjestiti ručkice, bilo na donjim ili gornjim elementima. Dolaze u varijanti horizontalnih ili vertikalnih profila. Gola L i Gola C u ponudi imaju i sve kutnike i završetke. U bijeloj, crnoj ili boji aluminija pogodni su za sve kombinacije bilo drvnih ili uni dekora, sjaja ili mata, za neograničena stilska i fukcionalna rješenja.

Piše: Elgrad