Kako do idealne kombinacije dekora uz materijal po mjeri

Jeste li se do sada barem jednom zadržali na velikom izboru dekora, ali niste bili sigurni kako ih iskombinirati da savršeno pristaju vašem prostoru i osobnosti? Bez brige, upravo zbog toga smo za vas pripremili glavne alate i savjete kako da uspijete u tome!

Uređenje prostora nije jednostavan zadatak jer svaki kutak vašeg doma zahtjeva posebnu pozornost. Kuhinje su prostorije koje traže maksimalnu funkcionalnost i s njima postupate pažljivo – koji je raspored elemenata, gdje će se nalaziti kućanski uređaji, na koju visinu postaviti radnu ploču…? No, kod spavaćih soba obraćate pozornost na udobnost te da sadrži sve što vas raduje i opušta. I naravno, da imate dovoljno mjesta u ormarima. Preporuka je da ormari u spavaćoj sobi budu od poda do stropa kako se ne bi skupljala prašina, a ako želite staviti zidne obloge onda morate paziti da budu jednostavne i da odišu mirnoćom.

Zato će se mnogi od vas detaljno posvetiti rasporedu elemenata u prostoru, ali boje i materijali su ti koji oduzimaju najviše pažnje i stvaraju nove nedoumice. Boja ima moć da u prostoru ili domu stvori različite ugođaje i efekte. Koliko puta ste se zapitali koja je najbolja boja za spavaću sobu, zašto se tople boje stavljaju u prostore gdje nema previše prirodnog svjetla, koji je materijal najbolje koristiti za kuhinjske elemente, mat efekt ili visoki sjaj, što je jednostavnije za održavanje?

Hoćete li kupiti gotov namještaj ili ćete izraditi namještaj po mjeri? Ovo može zvučati kao skuplja varijanta, ali je višestruko isplativija od gotovog namještaja. Ako imate mali prostor u kojem je svaki centimetar važan, onda je svakako bolja opcija da se odlučite za namještaj po mjeri – jer je točno rađen prema mjerama vašeg životnog prostora. Pogotovo kada se radi o kuhinjama ili pak garderobnim ormarima.

Kako biste si olakšali planiranje i uređenje vašeg životnog prostora, postoje razne aplikacije i programi gdje se možete inspirirati, tražiti kombinacije boja i/ili materijala. Zato smo pripremili nekoliko kombinacija dekora iz Elgrada koje možete isprobati u svojem interijeru! Pogledajte ih niže!

Elgrad preporučuje korištenje VDS-a sa svim Egger dekorima iz aktualne kolekcije. Uz pomoć Virtualnog dizajn studija (VDS https://www.vds-egger.com/?country=HR&language=hr) možete vrlo jednostavno prikazati svoje ideje. Egger dekore rasporedite unutar širokog spektra raspoloživih prostornih uređenja, kombinirajte dekore i vizualno si približite kako bi koja kombinacija izgledala u primjeni. Besplatni VDS online i aplikacije za mobilne telefone i tablete jako su jednostavni za korištenje. Odabrani dekor stavite u favorite te od predložaka odaberite prostoriju tj. interijer koji vam odgovara i aplicirajte dekor prema predlošcima koji se nude. Vrlo praktično, zanimljivo i jako zabavno!

Isto tako, vrlo bitan detalj kod uređenja prostora je POD – površina po kojoj se hoda, trči, igra i skače. Postoji mnoštvo različitih vrsta podnih obloga, pa nije uvijek jednostavno naći prikladan pod ovisno o tome za koju ga potrebu trebate – privatnu ili poslovnu. Odabir poda je proces pri kojem se prilagođava i ukus i stil sa specifičnim zahtjevima prostora. Uz Egger Floor Visualizer (https://myfloor.egger.com/?country=HR&lng=hr) u nekoliko klikova možete vidjeti kako će odabrani pod izgledati u vašem interijeru – učitajte fotografiju prostora, odaberite željeni pod te se poigrate s različitim stilovima koji će vas iznenaditi.

Nadamo se da smo vas inspirirali te potaknuli da se i sami odvažite u stvaranje svojeg doma po mjeri! Za sve savjete i pitanja obratite se u Elgrad poslovne centre ili putem naših društvenih mreža.